Ekologiczna zastawa

Dodano: 18 Jul, 2012 / link do strony nadrzędnej Wnętrze

Ekologiczna zastawa

Na obiad talerz, a szklanka na deser.

Kiedy podczas spotkań nie możemy zaserwować jedzenia w tradycyjnych naczyniach, które dzięki swojej wielorazowości są ekologiczne, wtedy najlepszym rozwiązaniem stają się ekologiczne naczynia z otrębów, kukurydzy, czy trzciny cukrowej.

Wiele z nich jest nie tylko w 100% biodegradowalne, ale również jadalne. Na rynku są również dostępne ekologiczne naczynia z opadłych liści. Ich utylizacja jest mniej uciążliwa dla środowiska niż utylizacja plastiku.

Pamiętajmy też o unikaniu produktów pakowanych pojedynczo jak cukier, czy śmietanka. Opakowania zbiorcze z powodzeniem je zastąpią, przy okazji obniżą koszty organizacji imprezy. Należy tylko zadbać o to, aby korzystanie z tych opakowań było wygodne dla gości.

Tagi: